• I.v.m. vakantie zijn we van 8 t/m 22 oktober gesloten.
 • Van 8 t/m 22 oktober krijg je 15% korting op het gehele webshop assortiment met de code 'vakantie'.
 • Indien je in de periode van 8 t/m 22 oktober een aanvraag indient voor de trimsalon, het cavia- en konijnenhotel of verzorging aan huis krijg je 10% korting.
 • Mailtjes, berichtjes en appjes etc. die zijn verstuurd van 8 t/m 22 oktober worden weer beantwoord vanaf 23 oktober.
 • Bestellingen die gedaan zijn in deze periode van 8 t/m 22 oktober worden vanaf 23 oktober weer op volgorde van binnenkomst behandeld en verstuurd.

Konijnen- en caviahotel

 

Ga je op vakantie en wil je de verzorging van je konijnen of cavia's aan iemand over laten met verstand van konijnen en cavia's en oog voor hun behoefte en welzijn en wil je zeker weten dat je konijnen en cavia's in goede handen zijn? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik verzorg je konijnen en cavia's tijdens je vakantie met veel liefde en plezier! Zo kan jij met een gerust hart op vakantie gaan.

We hebben voor binnen konijnen momenteel 1 ruimte beschikbaar, voor buiten konijnen hebben we 2 verblijven beschikbaar. Er zitten geen andere konijnen in dezelfde ruimte binnen of in hetzelfde buiten verblijf. 

Voor cavia's hebben we 2 plekken en ze worden momenteel alleen binnen geplaatst.

 

Tijdens het verblijf in het hotel krijgen de konijnen en cavia's dagelijks vers water, hooi en groente (als ze dit gewend zijn), liefdevolle verzorging en als ze het toelaten een knuffel en een aai.

In het verblijf worden schuilplekjes voorzien als ook een slip vrije ondergrond, een zacht plekje om op te kunnen liggen en hebben ze knaagspeelgoed tot hun beschikking.

Het droogvoer (biks/brokjes) dient zelf mee genomen te worden, dit omdat konijnen en cavia's een gevoelig maagdarmstelsel hebben en ze zo het voer krijgen wat ze gewend zijn.

Ik maak dagelijks de toiletbakken/toilethoekjes schoon en veeg de ruimte uit. Ook controleer ik gedurende hun verblijf elke dag het gedrag van de konijnen zodat ik bij afwijkend gedrag meteen in kan grijpen en indien ik het echt niet vertrouw een bezoek aan de dierenarts breng.

In overleg is het ook mogelijk om eventueel medicatie en/of wondverzorging (bijv. bij pododermatitis) bij de konijn of cavia's toe te dienen of aan te brengen.

 

In principe hoef je, buiten hun eigen brokjes, niets mee te nemen maar iets uit hun eigen omgeving met hun eigen vertrouwde geur kan ervoor zorgen dat ze zich meer op hun gemak zullen voelen.

 

De binnen ruimte die we beschikbaar hebben voor konijnen heeft afmetingen van 2,0 x 2,0 m. De 2 buiten verblijven hebben afmetingen van 1,6 x 2,4 m. We hebben in totaal maar 3 plekken beschikbaar, boek dus tijdig om teleurstellingen te voorkomen!

Voor cavia's hebben we een kooi van 140x60 cm, of een kooi van 120x50 cm (foto's volgen). Uiteraard mag je ook je eigen kooi meebrengen. Heb je een grote groep cavia's dan is er de mogelijkheid om ze te plaatsen in de 'konijnenkamer'. Hiervoor wordt wel een toeslag gerekend.

 

Heb je een langharig konijn en is hij tijdens je vakantie toe aan een trimbeurt? Dan kan ik daar tijdens hun verblijf bij mij ook voor zorgen. Mocht je hier gebruik van willen maken tijdens hun verblijf bij mij, dan ontvang je 20% korting op de trimbehandeling.

Voor prijzen van trimbehandelingen verwijs ik je naar de pagina trimsalon.

 

Heb je nog andere wensen of wil je een verblijf reserveren? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via deblijenijnen@gmail.com of whatsapp om de mogelijkheden te bespreken.

Let op: een reservering is pas definitief nadat de aanbetaling is ontvangen.

 

Konijnen- en caviahotel Prijs
1 konijnenverblijf, max. 2 konijnen € 12,50 per dag, per verblijf
3e konijn in hetzelfde verblijf € 2,00 per dag
Grotere groep konijnen (alleen buiten mogelijk) Prijs op aanvraag
1 caviaverblijf, max. 2 cavia's € 8,50 per dag, per verblijf
3e cavia in hetzelfde verblijf €1,00 per dag
Grotere groep cavia's Prijs op aanvraag
Toeslag cavia's in de 'konijnenkamer' € 17,50 per week
Medicatie toedienen en/of wondverzorging € 2,50 per dag, per konijn/cavia
Bezoek aan dierenarts € 7,50 per bezoek, exclusief reiskosten*
Breng en haal service € 15,00 per rit, exclusief reiskosten*
Andere wensen prijs op aanvraag

Breng en ophaaltijden

Maandag: 19:00 - 20:30

Dinsdag: 19:00 - 20:30

Woensdag: 19:00 -20:30

Donderdag: 19:00 - 20:30

Vrijdag: 19:00 - 20:30

Zaterdag: 11:30 - 13:00

Zondag: 11:30 - 13:00

 

Op kerstavond, eerste en tweede kerstdag, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag is brengen en ophalen niet mogelijk.

 

Indien u zelf niet in staat bent om uw konijnen of cavia's te brengen of op te halen is het ook mogelijk om gebruik te maken van de breng en haal service.

De breng en haal service is alleen mogelijk binnen de gemeente Peel en Maas en daarbuiten binnen 15 km rondom postcode 5986AM.

 

Houdt bij het reserveren rekening met de breng en ophaaltijden.

 

*Reiskosten bedragen € 0,25 per km (heen en terug) + eventuele parkeerkosten.

Het aantal km's wordt berekend aan de hand van google maps.

 

Beschikbare datums 2023 konijnen- en caviahotel Konijnen binnen Konijnen buiten Cavia's
September 18/9 - 30/9 18/9 - 30/9 18/9 - 30/9
Oktober 1/10 - 7/10, 18/10 - 31/10 1/10 - 7/10, 18/10 - 31-10 1/10 - 7/10, 18/10 - 31/10
November 1/11 - 2/11, 6/11 - 30/11 1/11 - 2/11, 6/11 - 30/11 1/11 - 2/11, 6/11 - 30/11
December 1/12 - 29/12 1/12 - 29/12 1/12 - 29/12
Beschikbare datums 2024 Konijnen binnen Konijnen buiten Cavia's
Januari 2/1 - 31/1 2/1 - 31/1 2/1 - 31/1
Februari 1/2 - 29/2 1/2 - 29/2 1/2 - 29/2
Maart 1/3 - 31/3 1/3 -31/3 1/3 - 31/3

Reserveringen vanaf 1 april 2024 worden vanaf 1 december 2023 aangenomen.

 

 

Algemene voorwaarden voor het konijnen- en caviahotel:

 • De kosten zijn exclusief droogvoer (brokjes/biks) dit omdat konijnen en cavia's een gevoelig maagdarmstelsel hebben en ze zo het voer krijgen wat ze gewend zijn. Graag voldoende voer in een afsluitbare box meenemen.
 • Om je konijnen bij de blije nijnen onder te kunnen brengen dienen ze geënt te zijn tegen RHD1, RHD2 en myxomatose. Hiervan dient een bewijs overhandigd te worden.
 • Er wordt een borg van € 50,00 gevraagd (contant), bij het ophalen van de konijnen en/of cavia's krijg je dit bedrag terug. Indien je de konijnen en/of cavia's niet komt ophalen krijg je dit bedrag niet terug en zal de blije nijnen dit geld gebruiken om de kosten te kunnen dekken tot de konijnen en/of cavia's herplaatst worden. Bij het niet ophalen van de konijnen en/of cavia's behouden wij ons het recht om de konijnen en/of cavia's te herplaatsen, dit is niet herroepbaar.
 • Mocht u om een of andere reden de konijnen en/of cavia's niet op de afgesproken dag kunnen komen ophalen laat dit dan zo snel mogelijk weten. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht.
 • Er wordt met hele dagen gerekend onafhankelijk van de breng en ophaal tijd. Kom je de konijnen en/of cavia's eerder ophalen dan de afgesproken datum, dan kan er helaas geen geld terug gegeven worden.
 • Als de data zijn vastgesteld door beide partijen zal ik per mail een factuur sturen,  50% van het bedrag dient binnen 7 dagen betaald te worden om de reservering te bevestigen. Mocht je niet binnen deze termijn betalen dan kan ik de plek helaas niet voor je vrijhouden. De andere 50% dient 2 weken voor de eerste dag van de reservering betaald te zijn. Bij niet betalen van het resterende bedrag zal de reservering automatisch geannuleerd worden en krijg je de aanbetaling niet terug.
 • Tot 30 dagen vóór de eerst dag van de reservering kan er kosteloos geannuleerd worden, bij annuleren binnen 30 dagen vóór de eerste dag van de reservering wordt er 50% van het bedrag in rekening gebracht, je krijgt de aanbetaling dan niet terug. Bij annuleren binnen 14 dagen wordt 100% in rekening gebracht en krijg je geen geld meer terug. Dit omdat ik een plek vrij heb gehouden voor de konijnen en deze waarschijnlijk niet meer op kan vullen. Covid-19 vormt geen uitzondering op deze voorwaarden.
 • Bij reservering binnen 14 dagen voor de eerste dag van de reservering wordt er gevraagd het bedrag zo snel mogelijk in één keer te voldoen. Bij het alsnog annuleren krijg je géén geld meer terug.
 • De blije nijnen kan ten alle tijden een afspraak om wat voor reden dan ook annuleren.
 • Mocht de blije nijnen om wat voor reden dan ook de reservering annuleren krijg je het volledige bedrag teruggestort. 
 • De blije nijnen behoudt zich het recht een huisdier te weigeren indien het vermoeden bestaat dat het niet gezond is, een besmettelijke ziekte bij zich draagt of niet gevaccineerd is, er worden dan geen kosten terug betaald.
 • Mocht de blije nijnen twijfelen over de gezondheid van de konijnen en/of cavia's dan breng ik de konijnen en/of cavia's naar de dierenarts, kosten voor het consult en eventuele medicatie etc. zijn voor rekening van de eigenaar. Ik laat de dierenartspraktijk de rekening naar je huisadres versturen of deze wordt achteraf bij je in rekening gebracht tijdens het ophalen van de konijnen en/of cavia's.
 • De blije nijnen kan in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld voor het ziek worden, gewond raken en/of het komen te overlijden van je konijnen en/of cavia's tijdens hun verblijf.
 • Alle extra kosten die gemaakt zijn tijdens het verblijf, denk hierbij aan een langer verblijf, bezoek aan dierenarts, dierenarts kosten, aanschaf van voer vanwege tekort etc. worden bij het ophalen verrekend. Het bedrag kan dan worden voldaan via pin betaling.

Bij het boeken van een verblijf bij de blije nijnen ga je automatisch akkoord met bovenstaande voorwaarden.