Trimsalon

 

Voor alle trimbehandelingen kun je bij mij thuis terecht of kom ik bij jou thuis (i.v.m. tijdsduur van een viltbehandeling kan ik niet aan huis komen bij konijnen die vervilt zijn en hierdoor geschoren moeten worden, dit kan alleen bij mij thuis).

Ik kan bij jou thuis komen indien je binnen een straal van 60 km of 45 minuten van postcode 5986AM woont.

Het enige dat ik nodig heb als ik bij jou thuis kom trimmen is een plek waar ik de konijnen kan trimmen, voldoende licht en (voor buiten konijnen) een droog plekje voor mijzelf (bij voorkeur niet in het konijnenverblijf).

Trimservice aan huis heeft als voordeel dat de konijnen zo min mogelijk stress ervaren omdat ze niet hoeven te reizen. Heb je dus een konijn dat snel stress ervaart dan is er de mogelijkheid dat ik bij jou thuis kom.

Breng je je konijn(en) liever naar mij toe? Dan spreken we af hoelaat je je konijn(en) komt brengen. Als ik klaar ben stuur ik een berichtje en kun je je konijn(en) weer komen ophalen. Tijdens het wachten verblijven de konijnen in een 'wachtruimte'.

 

Tijdens de behandeling hanteer ik een huid en vacht vriendelijke methode, konijnen hebben namelijk een uiterst gevoelige huid. Ook hanteer ik een konijnvriendelijke methode, dat wil zeggen dat het konijn zo min mogelijk stress ervaart.

Omdat ieder konijn een andere haarstructuur heeft doe ik aan het begin van de trimbehandeling een vachtanalyse. Hiermee kan ik bepalen welke trimbehandeling een konijn nodig heeft.

Tijdens de behandeling hou ik uw dier goed in de gaten en observeer ik zijn lichaamstaal zodat ik hier op in kan spelen mocht het stressniveau te hoog worden. Indien het stressniveau van uw konijn te hoog wordt, kan ik besluiten de behandeling te stoppen en op een later tijdstip verder te gaan.

In sommige gevallen kan het ook nodig zijn om een extra afspraak in te plannen.

Je kunt bij mij ook terecht voor spoedbehandelingen, een spoedbehandeling is een behandeling waarbij snel gehandeld moet worden, denk hierbij aan maden (levensbedreigend), ernstige urinebrand, ernstige plakpoep en ernstige vervilting.

Indien je een spoedbehandeling boekt kun je, in het geval van maden (meestal) direct bij mij terecht of, in het geval van ernstige urinebrand, ernstige plakpoep en ernstige vervilting dezelfde dag nog en anders binnen 24 uur terecht.

Naast de trimbehandelingen bied ik ook de mogelijkheid aan om uw konijn(en) na een trimbehandeling in te sprayen met anti-myiasis spray.

 

Werkwijze

Trimbehandelingen Prijs
Nagels knippen € 7,50
Kopje knippen langharig konijn / konijn met leeuwenkop beharing* € 18,50
Reguliere trimbehandeling langharig konijn* € 37,50
Vervolg trimbehandeling binnen 8 weken langharig konijn* € 30,00
Trimbehandeling (sterk) vervuild langharig konijn* € 50,00
Reguliere trimbehandeling normaalharig konijn* € 30,00
Trimbehandeling bij plakpoep / urinebrand konijn* € 65,00
Trimbehandeling geklit / vervilt konijn* € 80,00
Spoedbehandeling konijn* € 100,00 - € 130,00
Trimbehandeling langharige cavia* € 27,50
Meerpijs konijn > 5 kg € 7,50
Konijn insprayen met myiasis spray € 3,00
Voorlichting vachtverzorging € 30,00**

Openingstijden trimsalon

Ma: gesloten

Di: 8:30 - 17:00

Woe: gesloten

Do: 18:00 - 21:00

Vrij: gesloten

Za: 13:00 - 16:00

Zo: gesloten

Uitsluitend op afspraak

 

* inclusief algemene gezondheidscheck en indien nodig het knippen van de nagels.

Een spoedbehandeling is een behandeling waarbij direct handelen noodzakelijk is, denk hierbij aan maden en ernstige vervilting, plakpoep of urinebrand. In de meeste gevallen kunt u hiervoor dezelfde dag nog terecht, ook tijdens dagen dat ik gesloten ben.

 

Trimabonnement

Langharige konijnen hebben op regelmatige basis vacht onderhoud nodig omdat hun vacht altijd blijft doorgroeien, en daardoor steeds langer wordt, is ingrijpen van de mens hierbij noodzakelijk. Het is vooral belangrijk om hun gezichtsveld ten alle tijden kort te houden want het konijn kan door de lange gezichtsbeharing niet goed meer zien en hierdoor ook angstig worden.

Door op regelmatige basis met ze langs te komen zal de behandeling korter zijn en raakt uw konijn eraan gewend. Om deze redenen hebben we ook het trimabonnement samengesteld.

Let op: een trimabonnement kan pas aangeschaft worden na een eenmalige/eerste trimbehandeling of na een trimbehandeling deels of volledig geklit/vervilt konijn en kan alleen aangeschaft worden indien je iedere 6-8 weken voor een onderhoudsbeurt bij mij thuis komt, dus niet bij jou thuis. Mocht je toch niet iedere 6-8 weken komen en je hebt wel dit abonnement aangeschaft, dan breng ik je extra kosten in rekening tijdens de behandeling.

 

Trimabonnement Prijs
A) 4 vervolg trimbehandelingen € 112*
B) 6 vervolg trimbehandelingen € 159*
C) 8 vervolg trimbehandelingen € 200*

* inclusief algemene gezondheidscheck en indien nodig het knippen van de nagels.

 

Mijn prijzen zijn per konijn en exclusief reiskosten.

Reiskosten bedragen € 0,25 / km (heen en terug) + eventuele parkeerkosten.

Het aantal km's wordt berekend aan de hand van google maps.

 

Let op: er kunnen extra kosten in rekening gebracht worden doordat scharen en/of scheerkoppen bij ernstige vervuiling, urinebrand, plakpoep en vilt door slijtage niet meer bruikbaar zijn en daardoor geslepen of vervangen moeten worden.

De eventuele meerprijs bij niet bruikbare scharen en/of scheerkoppen bedraagt maximaal €15,00.

 

** Wil je een trimbehandeling combineren met voorlichting over de vachtverzorging, dan krijg je 35% korting op de voorlichting. Alleen mogelijk i.c.m. een eenmalige/eerste trimbehandeling of vervolg trimbehandeling. De korting is niet geldig i.c.m. het trimabonnement.

Het is ook mogelijk om goede vachtvriendelijke trimmaterialen voor thuisgebruik bij mij aan te schaffen.

 

Indien je een afspraak bij mij thuis boekt graag alleen de konijnen meenemen en geen andere personen.

 

Je kunt bij mij cash betalen of pinnen.

 

Woon je erg ver weg? Kijk dan eens naar de lijst met professionele konijnentrimmers voor een collega bij jou in de buurt.

 

 

Algemene voorwaarden voor de (mobiele) trimsalon:

  • Er kan kosteloos geannuleerd worden tot 3 dagen (72 uur) voor de afspraak.
  • Bij annuleren binnen 72 uur  wordt 50% van een standaard trimbehandeling in rekening gebracht (€ 18,75).
  • Bij annuleren tussen 24-48 uur wordt 75% van een standaard trimbehandeling in rekening gebracht (€ 28,12).
  • Bij annuleren binnen 24 uur wordt 100% van een standaard trimbehandeling in rekening gebracht (€ 37,50).
  • Bij het niet verschijnen op de afgesproken tijd en dag zonder tegenbericht wordt 100% van een standaard trimbehandeling in rekening gebracht (€ 37,50).
  • Je krijgt hiervan een factuur per mail, whatsapp of per post thuis gestuurd welke binnen 7 dagen dient te worden betaald.
  • De blije nijnen kan ten alle tijden een afspraak om wat voor reden dan ook annuleren of verplaatsen, hieraan zijn geen kosten verbonden.
  • Bij ernstige klitten of vervilting bestaat er altijd het risico van inknippen of inscheren. De blije nijnen kan in geen enkel geval hiervoor aansprakelijk worden gesteld. De eventuele hieruit voortvloeiende medisch kosten zijn voor rekening van de eigenaar.
  • Bij aanschaf van een trimabonnement kom je iedere 6-8 weken, lukt dit een niet of zit er langere tijd tussen dan betaal je het normale tarief van €37,50 en dien je de extra kosten te betalen tijdens/na de behandeling.

Bij het maken van een afspraak ga je automatisch akkoord met bovenstaande voorwaarden.