Verwijderen urinebrand/plakpoep

Sommige konijnen hebben snel last van plakpoep. Plakpoep kan zeker in de zomer vanwege de groene vlieg gevaarlijk zijn voor de gezondheid. De kans op myiasis (maden) is zeer groot als u het niet weg haalt of weg laat halen.

Urinebrand trekt vanwege de geur ook de groene vlieg aan, en ook hierbij is dus kan op myiasis (maden).

Plakpoep en urinebrand zijn meestal het probleem van een onderliggend medisch probleem. Ga in dit geval ook altijd naar de dierenarts!

Bij plakpoep en urinebrand is het dus belangrijk om het schoon te maken en/of weg te laten knippen/scheren omdat het de groene vlieg aantrekt, ene daarbij ook omdat het heel erg onhygiënisch is en de meeste konijnen dit ook niet prettig vinden.

Indien nodig zal ik hun achterkant wassen, maar we wassen liever geen konijnen (ook weer i.v.m. dat vocht en natte haren vliegen aantrekken), dus veelal zal de behandeling bestaan uit het wegknippen en/of wegscheren van het aangedane gebied.

 

Indien gewenst kan het konijn hierna ook nog kort geknipt worden, als de stressfactoren het toelaten. Anders dient hier een nieuwe afspraak voor gemaakt te worden.

 

Duur: 45-60 minuten

 

Prijs: €55,00 vast tarief*

 

Indien u graag wilt dat dit binnen 24 uur behandeld wordt, wordt de prijs van een spoedbehandeling berekent anders krijgt u het eerstvolgende mogelijke plekje.

 

*Er kunnen extra kosten in rekening gebracht worden doordat scharen en/of scheerkoppen bij ernstige vervuiling, urinebrand/plakpoep en ernstige vilt door slijtage niet meer bruikbaar zijn en daardoor geslepen of vervangen moeten worden.