Koppelconsulten

 

Wil je een nieuw vriendje of vriendinnetje voor je konijn of cavia maar wil je de koppeling niet zelf doen? Of maken je konijnen opeens ruzie met elkaar en je wilt graag dat ze weer samen kunnen en je kunt hier wel wat hulp bij gebruiken?

Ben je op zoek naar iemand die de koppeling van je konijnen of cavia's volledig op zich neemt of heb je alleen wat handvatten nodig en kun je de rest zelf?

In bovengenoemde gevallen kun je bij mij terecht.

Ik verzorg zowel koppelvakanties als koppelconsulten aan huis of online.

 

Ik koppel geen konijnen aan cavia's of aan andere dieren.

Andere dieren spreken elkaars taal niet en hebben andere voedingsbehoeften en kunnen daardoor niet samen gehouden worden.

 

Hoe verloopt een koppelconsult of koppelvakantie?

Van te voren vul je een vragenformulier in welke je van mij toegestuurd krijgt per mail, ik vraag je deze vragenlijst zo volledig mogelijk in te vullen zodat ik alvast een beeld heb en me hier op kan voorbereiden. Ook vraag ik je foto's en/of filmpjes van het verblijf en hoe de konijnen nu met elkaar omgaan toe te sturen. Deze ontvang ik graag via whatsapp.

We maken samen een afspraak wanneer je contact met mij kunt opnemen per telefoon, wanneer ik naar jou toe kom voor een thuisconsult of wanneer je de konijnen bij mij kunt brengen voor een koppelvakantie.

 

Wil je een koppelconsult of koppelvakantie boeken? Stuur een mail naar deblijenijnen@gmail.com of neem contact met mij op via het contactformulier. Ik help je graag verder!

 

Online koppelconsult €35,00 (per 30 minuten)

Je konijnen maken ruzie en je wilt dat ze elkaar weer tolereren of je wilt een vriendje voor je huidige konijn en je denkt dat je de koppeling met wat tips en adviezen wel zelf kunt gaan doen.

Een koppeling zelf thuis gaan doen kan alleen als je nog een neutrale ruimte beschikbaar hebt, dit is een ruimte waar geen van de konijnen nog is geweest.

Heb je geen neutrale ruimte meer? Dan is het verstandig om de koppeling niet thuis te doen maar ze op koppelvakantie te sturen.

 

Wat kun je verwachten?

We starten met een vragenformulier waarin je de huidige situatie beschrijft. Ook voeg je een filmpje toe van de leefomgeving en andere voor mij relevant beeldmateriaal.

Tijdens het online koppelconsult begeleid ik jouw bij de eerste stappen van het koppelen van de konijnen en volg je het daarna zelf op aan de hand van mijn advies.

Je ontvangt een na afloop stappenplan over de opvolging in het koppelproces.

Extra kosten waar je mogelijk rekening mee moet houden: castratie/sterilisatie.

 

Gemiddeld duurt het 2-3 weken voordat konijnen de rangorde hebben bepaald en de rust weer terugkeert. Maar dit kan ook langer duren. Houdt hier dus rekening mee!

 

Online vervolg koppelconsult €25,00 (per 30 minuten)

Na het online koppelconsult kun je mij op de hoogte houden van de vorderingen die je maakt en wil je mogelijk nog (tussentijds)advies.

Bij een korte vraag, kan dit tussendoor maar vaak gaat het om het beoordelen van gedrag via filmpjes en verslagen en dit is erg tijdsintensief. Daarom plan ik in dat geval graag met jou een online vervolgconsult van 30 minuten in waarbij ik mij voorbereid aan de hand van jouw info en wij samen de stand van zaken  en vervolgstappen door kunnen spreken.

 

Koppelconsult aan huis voor konijnen €80 (60 minuten) excl. reiskosten

Je konijnen maken ruzie en je wilt dat ze elkaar weer tolereren of je wilt een vriendje voor je huidige konijn en je wilt dat iemand anders de koppeling voor je regelt.

Een koppelconsult aan huis kan alleen als je nog een neutrale ruimte beschikbaar hebt, dit is een ruimte waar geen van de konijnen nog is geweest.

Heb je geen neutrale ruimte meer? Dan is het verstandig om de koppeling niet thuis te doen maar ze op koppelvakantie te sturen.

 

Wat kun je verwachten?

We starten met een vragenformulier waarin je de huidige situatie beschrijft. Ook voeg je een filmpje toe van de leefomgeving en andere voor mij relevant beeldmateriaal.

Indien je konijn alleen zit ga ik eerst met jou samen naar een opvang waar we op zoek gaan naar een nieuw maatje voor jouw konijn (hieraan zitten extra kosten verbonden). Zie begeleiding speeddate beneden.

Tijdens het consult bij jou thuis koppel ik de konijnen voor jou en je volgt het zelf op aan de hand van mijn advies.

Je ontvangt een na afloop stappenplan over de opvolging in het koppelproces.

Extra kosten waar je mogelijk rekening mee moet houden: castratie/sterilisatie, vaccinaties, mogelijke adoptiekosten konijn(en).

 

Gemiddeld duurt het 2-3 weken voordat konijnen de rangorde hebben bepaald en de rust weer terugkeert. Maar dit kan ook langer duren. Houdt hier dus rekening mee!

 

Koppelvakantie voor konijnen €32,50 per dag

Konijnen koppelen kost tijd en is niet altijd een eenvoudige opgave, je wilt zelf de stress niet van het koppelen en je moet de lichaamstaal van de konijnen kunnen lezen en begrijpen en weten wanneer in te grijpen of wanneer juist niet.

Wat kun je verwachten?

De gekoppelde konijnen komen pas naar jou toe als ze een koppel zijn. Ik regel voor jou de koppeling en zo hoef je zelf geen tijd en energie in het koppelproces te steken.

Ik zorg er voor dat de konijnen (weer) gekoppeld worden binnen een termijn van drie weken.

Indien je konijn alleen zit ga ik eerst met jou samen naar een opvang waar we op zoek gaan naar een nieuw maatje voor jouw konijn (hieraan zitten extra kosten verbonden). Zie begeleiding van speeddate hieronder.

Wat zit in deze prijs?

  • Opvang van twee konijnen in een konijnenkamer met speelgoed zoals, schuilhuisjes en tunnels waar ieder konijn genoeg ruimte heeft en ook naast het ander konijn verblijft.
  • Hooi, verse groentes, kruiden en gezonde tussendoortjes.
  • Elke dag mogen ze om de beurt rondrennen in een andere ruimte.
  • Dagelijkse verzorging en veel aandacht.
  • Elke dag wordt minimaal 1-2 uur tijd aan ze besteedt dat ten goede komt aan het koppelproces.
  • Dagelijks schoonmaken van het verblijf.
  • Dagelijkse update met filmpjes via WhatsApp.

Extra kosten waar je mogelijk rekening mee moet houden : castratie/sterilisatie, vaccinaties, mogelijke adoptiekosten konijn(en).

Het tarief is gebaseerd op het koppelen van twee konijnen.

Het koppelen van twee konijnen die reeds een koppel zijn aan een derde konijnen kost € 38,50 per dag.

Voor groepen van meer dan 3 konijnen heb ik momenteel helaas geen ruimte.

 

Koppelvakanties zijn alleen mogelijk van oktober t/m april, buiten deze maanden afhankelijk van de bezetting van het konijnenhotel.

 

Gemiddeld is een verblijf van 4-7 dagen bij een nieuwe koppeling voldoende en bij een her-koppeling gemiddeld 7-14 dagen.

 

Begeleiding van speeddate bij opvang €70,00 excl. reiskosten

Je wilt dat ik de juiste match vindt voor jouw konijn, de opvang benader en de speeddates begeleid bij een opvang.

Aansluitend gaan de konijnen door naar de all-in koppelvakantie die ik aanbied of vindt er een koppelconsult aan huis plaats.