Adviesconsulten

 

Konijnen en cavia's zijn inmiddels veel gehouden huisdieren. Maar ze worden jammer genoeg nog zo vaak niet begrepen!

Samen met jullie wil ik het welzijn van konijnen en cavia's verbeteren en dat doen we door de juiste huisvesting en leefomstandigheden te creëren voor onze dieren. 

 

En veel gemaakte fout is dat veel konijnen en cavia's nog steeds helemaal alleen in de populaire standaard konijnenhokken of kooien leven die te koop zijn in dierenwinkels, maar zowel konijnen als cavia's zijn groepsdieren die ruimte nodig hebben en in deze kleine hokken of kooien kunnen ze niet hun natuurlijke gedragingen uitoefenen. Dat is vaak de reden dat ze probleemgedrag ontwikkelen. Je doet ze dus een groot plezier door ze per koppel te houden in een ruim hok met een ren. Bij konijnen het liefst een gecastreerde ram met een (gecastreerde) voedster en bij cavia's een gecastreerde beer met een of meerdere zeugen. Dan heb je de minste kans op onenigheid.

 

Heb je interesse in de aanschaf van konijnen of cavia's, bekijk dan samen met mij wat deze dieren nodig hebben en hoe je hierin alles kan voorzien. Ik kijk samen met jou wat er in jouw situatie mogelijk is.

Of heb je al konijnen of cavia's maar lijken ze niet gelukkig? Het is vaak een kleine aanpassing die nodig is om jouw dier gelukkig te maken. Denk hierbij aan een vriendje of vriendinnetje, de toiletbak en hooiruif op de juiste plek, een ren voor hun hok zodat ze hun benen kunnen strekken of wat speelmateriaal

 

Heb je voor jou gevoel alles op orde maar loop je ondanks alles toch tegen problemen aan, dan kun je mij benaderen en gaan we samen op zoek naar de oplossing.

 

Heb je een korte vraag? dan is in de meeste gevallen het advies gratis. Stuur je mij een bericht met foto en/of video materiaal via whatsapp of email en moet ik tijd investeren om het e.e.a. voor je uit te zoeken? Dan plan ik graag een adviesconsult met je in.

 

Hoe verloopt een adviesconsult?

Van te voren stuur je mij zoveel mogelijk vragen toe per mail waar jij graag antwoord op wil, aan de hand van deze vragen en de informatie die ik van je krijg ga ik me voorbereiden. Indien je al een plek of ruimte beschikbaar hebt voor je (toekomstige) dieren vraag ik je ook om foto's toe te sturen, deze ontvang ik graag via whatsapp.

We maken samen een afspraak wanneer je contact met mij kunt opnemen per telefoon, of wanneer ik bij jou aan huis kom.

Tijdens het adviesconsult ga ik je antwoord geven op al je vragen, en zal ik je vertellen wat er in jou situatie mogelijk is. Ik geef je tips en adviezen hoe je dit kunt gaan verwezenlijken.

Na een adviesconsult kun je voor korte vragen altijd bij terugkomen via whatsapp, waar nodig zal ik je coachen zodat jij een droomplekje kan maken voor jouw dieren.

 

Onderwerpen waarover ik je advies kan geven zijn o.a.:

  • Aanschaf van konijnen en/of cavia's
  • Huisvesting van konijnen en/of cavia's
  • Verzorging van konijnen en/of cavia's
  • Voeding van konijnen en/of cavia's

Wil je over een ander onderwerp advies dan bovengenoemde? Ook dan sta ik uiteraard voor je klaar en kun je contact met mij opnemen.

Wil je een adviesconsult boeken? Stuur een mail naar deblijenijnen@gmail.com of neem contact met mij op via het contactformulier. Ik help je graag verder!

 

Voor gedragsmatige problemen verwijs ik je door naar de pagina gedragsconsulten.

 

Online adviesconsult €25,00 (30 minuten)

Wat kun je verwachten?

Voor het online adviesconsult geef je mij zoveel mogelijk vragen die je hebt door en en maak je eventueel foto's van de leefomgeving waar je de dieren wil gaan huisvesten. De vragen stuur je mij per email toe en foto's en/of filmpjes deel je via whatsapp.

Vervolgens plannen we een online afspraak in van 30 minuten waarin we alles gaan bespreken en krijg je tips en advies hoe je het kunt gaan aanpakken. Indien wenselijk stuur je me na het consult updates met hoe het gaat zodat ik je kan coachen waar nodig.

 

Adviesconsult aan huis €55 (60 minuten) excl. reiskosten

Wat kun je verwachten?

Voor het adviesconsult geef je mij zoveel mogelijk vragen die je hebt door en en maak je eventueel foto's van de leefomgeving waar je de dieren wil gaan huisvesten. De vragen stuur je mij per email toe en foto's en/of filmpjes deel je via whatsapp.

Vervolgens plannen we een afspraak in van 60 minuten waarin we alles gaan bespreken en krijg je tips en advies hoe je het kunt gaan aanpakken. Bij het adviesconsult aan huis is het mogelijk dat ik samen met jou ga kijken waar in huis of in de tuin de beste optie is om jouw dier te gaan houden of kijk ik met je mee wat voor jullie mogelijk is en wat daarin haalbaar is. Indien wenselijk stuur je me na het consult updates met hoe het gaat zodat ik je kan coachen waar nodig.